Blogg, dagliglivet mitt i Israel

1. apr, 2018

Et liv i bønn! 

Ja jeg driver et bønnehus her i Israel. Har bedt mye for grensene mot Syria og Libanon, men for snart 3år siden, sa Herren til meg at han ville at jeg skulle begynne å be for jødenes frelse, for tiden for deres frelse var nå. Fikk da en autoritet til å be for folket i dette landet. Det er ofte kampfyllt, kjenner motstand i ånden, men må da bryte igjennom ved å bruke de våpen vi har fått til å bekjempe han som går rundt som en brølende løve. Han vil jo ikke at jødene skal bli frelst, og prøver derfor å kjempe mot oss . Han kom for å myrde, stjele og ødelegge. Han hater oss, og atakkerer oss på forskjellige områder som å stjele våre penger, ødelegge ting vi har. Fortelle oss at vi ikke duger, stjele vår glede, trøtthet, sykdom, at du ikke er likt, ja han har studert deg over tid og vet hvordan du tenker, og hva som virker på deg. Takk og lov, vi vet hvordan vi skal bekjempe han. Vi vet hvilke våpen vi har fått av Yeshua. Vi vet også vår posisjon i han. Nemlig det at vi er satt i himmelen med han. Vi er over, ikke under. Vi er hode, ikke hale. Vi vet at når Yeshua er for oss, hvem kan da være imot oss. Takk og lov, vi kan ikke gi opp. Da vet vi at seieren er vår i Han, vår Herre og frelser, Yeshua ha Mashiah. Fortsatt god påske til dere alle.

 

8. mar, 2018

Tiden går så fort!

Allerede 8 mars, tiden går så fort, så vi klarer nesten ikke følge med. Har travle dager, med gjester og annet program så vi nesten ikke klarer å stoppe opp for å tenke over livet, og om vi virkelig gjør det Gud har kalt oss til. Slik er det med meg, har tenkt mye i det siste på det, hva jeg prioriterer. Lar meg rive med i ting som møter og andre ting enn det som jeg skal gjøre. Må sette opp liste, timeplan, for dagene. Har bestemt meg for det mange ganger men det sklir ut hele tiden. Har en plan som jeg arbeider etter, som jeg har bestemt skal være ferdig til jeg reiser til Norge i slutten av april, så for å klare det må jeg virkelig stramme meg opp. Ellers er vi ferdig med Purim nå, og begynner forberedelsen til påske. Får besøk i påsken, og fra 8 april og 1 uke fremover skal vi ha bibelstudie om bønn her i huset, og vi har invitert noen damer fra Sverige for et eventuelt sammarbeid, og vil også litt senere i høst invitere noen damer fra Norge til det samme. Noe vi tror vil bli veldig spennende. 

Tirsdagskveld denne uken var noen av oss ute i Tiberias med gitar og godt humør for å synge og be for folk. Vi fikk ikke bedt med noen, men folk var blide og smilte til oss, så vi følte det var en ny start.

 

 

 

 

22. jan, 2018

Ja som jeg skrev i overskriften er jeg alene i huset. Noe som ikke har skjedd siden jeg kom tilbake fra Norge i august. Det har vært fullt opp med besøk, noe som er veldig koselig, men det er også godt å være noen få dager alene. Har mye å gjøre uansett, det Gud har bedt meg om. Godt å kjenne at jeg får tatt meg tid til det. Hilda, en kjempekoselig norsk dame, som har vært her i 3 mnds reiste i går, savner henne allerede. Neste besøk er en dame fra England som kommer på langtids besøk. Hun kommer på torsdag. Hun har vært her 3 ganger før så hun er hjemme her. Ellers kommer en dame fra Sveits, som også har vært her mange ganger før. I menigheten her er det stadig spennende besøk. Bl.annet av en i Heidi Bakers ministries ved navn Surprice. Spennende mann. I år har Israel 70 års jubeleum, da blir det mye festivitas tenker jeg, med stor feiring. Godt å bli en part av det. Skal en tur til Norge for en mnd på grunn av konfirmasjon i mai, gleder meg også til det. Vi har 2 møter i uka nå, tirsdag og søndagskveldene. Det er bra. Ellers så ber vi jo hver dag morgen og kveld. 

Skal ikke skrive så mye nå, heller oftere. Ha det bra kjære venner, og stor klem fra meg.😊

 

 

3. jan, 2018

Hei igjen kjære dere! 

Ja nå er jeg her igjen allerede med ny blogg. Ikke så mye å fortelle egentlig, da vi er nettopp startet på det nye året. Men vi er nå igang iallefall med møter og livet går sin vanlige gang. Vi har 2 møter i uken med; undervisning og bønn på tirsdager, og søndagskveldene har vi lovsang og bønn. Det betyr også at vi har betjening av folk på disse møtene. Det er folk som kommer som har store problemer, det være seg økonomiske, eller andre ting. Som å løse de som er bundet, som vil bli løst.Godt å få være til hjelp i vanskelige situasjoner. Holder også på med et Debora consept. Som dere har sett på forsiden her er jeg opptatt av det å være en moderne Debora. Gud har talt mye om det til meg om å inspirere kvinner til å reise seg i denne tiden før han kommer tilbake. Mye er nå iferd med å komme på plass når det gjelder min rolle i dette. Jeg bruker all min tid nå til å bli ferdig.

Været her har vært utrolig varmt og fint i desember. Inger regn og temperaturer 24-29 gr. Men natte temp har fallt veldig, og derfor blir det veldig kaldt inne. Faktisk varmere ute enn inne. Vi ber om regn fordi landet trenger det. Stå gjerne med oss i bønn for det. 

Opplever at Gud gir meg ett ord akkurat nå som jeg vil dele med dere. Tror nok at det er til en eller flere. Jer.29,11 

Gud velsigne dere alle og gi dere shalom. Hans fred.

 

 

30. des, 2017

Nå er det jammen  på tide med et nytt innlegg her på bloggen, nu på tampen av året 2017. Vil fokusere på hva som bragte seier, og gjennombrudd i året som har gått.

Gud har gitt meg opphold her i Israel, noe som er ett mirakel i seg selv. Mine jødiske forfedre var kristne og derfor har vi ikke papirer fra en synagoge om at vi er i jødedommen, noe som betyr at vi ikke har rett til statsborgerskap. Så etter 17 år var jeg lei av å reise inn og ut hver 3dje mnd, og sa til Gud at hvis han ville at jeg skulle være her fortsatt måtte han åpne dørene for meg. Jeg søkte og fikk midlertidig opphold, som betyr 1 år av gangen, så må jeg søke om et nytt år igjen. Hallelujah!!!! Gud er så god.Da kan jeg igjen begynne å fokusere på det GUD har sagt og lagt ned i mitt hjerte.

En annen ting jeg måtte få seier på er å klare å fokusere på det jeg skal. Opplever at jeg blir forstyrret hver gang jeg setter meg ned for å jobbe, telefonen ringer, eller noen kommer på besøk uten at jeg har invitert til det. Plutselig er inspirasjonen forsvunnet og min tid er blitt stjålet med min tillatelse. Måtte virkelig ta en beslutning om å si fra til de som bruker å forstyrre om at jeg vil prioritere tiden min til jobb, og da slår jeg av telefonen og stenger døren for noen timer. Vil ha arbeidstid. 

Jaja, dette er noen av mine planer for det nye året, kommer tilbake til det nye etterhvert.

Godt nyttår kjære venner!!!